Archiv

pondělí 21. srpna 2006

Sobotni bloudeni a navstevni nedele

Blogger.com se rozhodl, ze me nastve... proste mi sem nejdou davat fotky:-( Mrzi me to, jeste jsem vam ani poradne neukazala misto, kde ziju - a pritom mam pekne fotky mesta.
V sobotu bylo krasne a bylo mi uz celkem dobre, tak jsem se odpoledne vypravila ven. Namirila jsem si to do jednoho obchodu, kde jsem byla s maminkou Soniou asi pred tydnem, je to neco jako Carrefour u nas - maji tam vsechno. Potrebovala jsem se kouknout po silonkach na nedeli, neni tu totiz zadny vedro. No ale jak jsem tak sla, najednou koukam, ze vubec nevim, kde jsem a ze to vubec neni smer k memu cili... Tak jsem sla nekam jinam, nekam jsem zatocila, a jak jsem furt sla, sla, zaclo poprchavat a strasne foukat... Najednou koukam, ze jsem u nadrazi. To je muj pevny zachytny bod:-) No zkratim to...v tom obchode jsem mohla byt z domu tak za 15min, takhle jsem tam sla asi 45min...ale hezky jsem se prosla;-) Kdyz jsem dorazila na misto, zacal prisernej slejvak, takze jsem byla rada, ze jsem vevnitr. Na druhou stranu to nevypadalo na kratkou prehanku, takze jsem premejslela, jak se mi v tom bude chtit tapat zpatky domu, nebo jak dlouho tam budu cekat, az to prestane. Vse se ale mile vyreslo - v obchode me prekvapila maminka Sonia s destnikem a klickama od auta:-) Jela pro neco do mesta a taky pro me, abych nezmokla... :-)
Taky me mrzi, ze jsem si s sebou vcera zapomnela vzit fotak. Jeli jsme totiz rano s rodicema a s rodinou Claudine a Paula (ti, u kterych jsem byla par dni na farme v Magnivray) na bohosluzbu do Eglise evangelique v Mulhouse, kde je kazatelem Pauluv tatinek. Po ceste se nam nejak porouchalo auto, coz nebylo moc prijemny:-( Museli jsme zastavit hned asi po 10km za Luxeuil. Nastesti jsme jeli s P+C dohromady...takze kdyz se nam zavaril motor (nebo co ja vim), P+C odjeli nekam pro vodu. Mimochodem - my v aute vzdycky vozime flasku vody, ale proste vcera zrovna, samozrejme...jsme ji nemeli. Tatinek - Rene - mel mit kazani, takze jsme byli docela nervozni, ze tam dorazime kdovikdy anebo vubec... Premejsleli jsme, jak to udelat, komu zavolat aby nas tam odvezl. Muj ,,bratr,, Matthias nebral telefon. Kdyz dorazili P+C s vodou, nalili tam vodu a premejsleli jsme, co dal. A najednou u nas zastavilo zname auto, a v nem muj druhy ,,bratr,, (rozumej: syn mych adoptivnich fr.rodicu) Jonathan a jeho zena Emily. Jeli v protismeru do Luxeuil do shromazdeni a videli nas, tak to otocili... Prijemna ,,nahoda,, ;-) Jeli jsme chvili dal, ale pak jsme zase museli zastavit. Tim, ze s nama jel i Jonathan, se to vyresilo - vymenili jsme si auta:-) Ne, nenechali jsme ho napospas s nasim rozbitym Mondeem...dolili jsme tam dalsi vodu a protoze jsme meli pred sebou jeste asi 70km (a Jonathan jen 15), bylo to jediny reseni. Bylo to ale skvely - skvelej priklad toho, ze clovek sam si nevystaci...kdyz ma k sobe jeste nekoho druhyho, je mu lip...a trojita nit se teprv nepretrhne!! :-) Tak jsme si to takhle hezky overili a v poradku jsme my - i Jonathan - dorazili tam, kam jsme chteli.
Obedvali jsme u Paulovych rodicu, na krasnem miste, kde by se ti, mami, strasne libilo. Bylo to kousek za mestem, takovej peknej domek s velikou zahradou, vsude okolo kytky, vyhled na pole, lesy, louky, za oknama stromy... No nadhera. Jak rikam, mrzi me ze sem tam nemohla fotit:-( K obedu jsme meli v podstate knedlo-vepro-zelo akorat misto knedliku brambory, vic druhu masa a zeli nebylo tak dobry... takze to vlastne vubec nebylo ono;-) Uvedomila jsem si tam, ze se fakt zlepsuju v porozumeni, nemusim se tak namahat, abych pochopila, o cem se bavi. Samozrejme to tak je, kdyz je posloucham od zacatku. Kdyz se zacnu soustredit uprostred hovoru, neni to tak snadny:-) No tak jsem rada...
Maly Simon mel vcera 2 roky, takze jsme se pobavili, kdyz sfoukaval svicky a kdy pak nechtel slizt z traktoru, kterej od prarodicu dostal;-) Meli jsme vybornej zakusek - takovej francouzskej tvarohovej kolac... v prekladu by to byl kolac z bileho syra... je naprosto vynikajici!! (Mami, je to ten, na kterej byl recept v Apetitu, jak ho po me chtela Verunka...?)
Sli jsme se pak projit, natrhali jsme spoustu krasnejch ostruzin, pohladili pruhovany kozy apod. :-) a pak jsme jeli do centra Mulhouse, projit se kratce po meste. Dalsi moment, kdy jsem opravdu moc litovala, ze fotak mi lezi v pokoji na policce. Krasny mesto. Bylo zajimavy, ze jsme tam potkali celkem asi tak 30 lidi. Obchody byly zavreny, ulice prazdny, ticho, klid... V porovnani s nedelnim odpolednem v Praze Na Prikopech/Vaclavaku/apod. opravdu prijemna prochazka... I kdyz mozna je skoda ze byly obchody zavreny - nakupovalo by se tam urcite lip nez tady. Kdyz jsem videla mile zname napisy znacek, jmen obchodu, srdce zaplesalo, ale pak hned prestalo...vsechno bylo zavreny a navic je to od nas docela kus, takze kvuli nakupum tam nepojedu.
Po navsteve mesta a rozlouceni s Paulovymi milymi rodici jsme jeli na veceri (uz jen ja a rodice) k tete Reneho. To byla taky vcelku mila navsteva, zase o neco jina, s jinym jidlem;-) Je ale fakt, ze na obou navstevach jsem se slusne nacpala a to ze me byli jeste zklamani, jak malo jim!! A dalsi vzkaz pro maminku - dala jsem si tam nejaky syry, ale proste te zklamu... nenaucim se tu jist to!! :-p
Vratili jsme se domu docela pozde, takze jsem spala dneska trochu dyl a ted jsem sama doma, chystam se na prani a tesim se ze si zahraju na klavir! :-)

1 komentář:

Lucka a Rob řekl(a)...

Tak vidim, ze Tvuj vikend byl taky docela nabytej. Ja jsem si myslela, ze jsem Ti napsala dlouhej email, ale s timhle se to asi neda srovnavat...no, proste porad je v Tobe ta spisovatelska duse ;o)
Jsem rada, ze se mas hezky a ze mas takovy zajimavy zazitky, protoze ty se nezapominaj!