Archiv

pondělí 14. srpna 2006

Ne + po

Mam za sebou prvni vikend tady, prvni nedeli, prvni shromko=prvni vetsi seznamovani... Tak uz znam mistni omladinu... je jim tak 16-17, tezko rict, rekla bych ze sou malicko mladsi nez ja. Jsou ale stejne trhli jako my v ml, tak me to docela potesilo a uplne sem dostala chut - pri pohledu na ne - jet za vama (moje mila mladezi) a udelat nejakou kravinu...a zasmat se s vama... tady je to taky sranda, ale ne ta nase... Tak se na vas tesiiiim:-)
Obedvali sme ve sboru s dalsima 20 lidma a pak se promital nejakej film... Nemela jsem chut ani energii soustredit se hodinu a pul na rychlou francouzstinu bez zastavovani a srozumitelnyho opakovani a vysvetlovani;-) tak jsem sla dom a cely odpoledne az do pozdni vecere jsem si povidala se synem mych francouzskych rodicu - s Matthiasem. Bylo to fajn, prohlizeli jsme spoustu fotek, prodiskutovali spoustu temat, pujcila jsem si nejaky fr cdcka a dost me to vycerpalo, i kdyz se mi s nim mluvilo dobre, protoze me opravoval a snazil se pochopit, co chci rict - a to neni vzycky jednoduchy;-)

Dneska jsme jeli dopoledne s lidma ze sboru do Musee Peugeot v Montbeliard. Bylo to zajimavy...spoustu starejch krasnejch aut, taky nejaky zajimavy a vtipny, a taky treba Marseillsky Taxi z myho oblibenyho filmu:-) Pak jsme jeli kamsi na obed a pote na prohlidku Chateau de Belfort - krasne stare pevnosti... Myslim, ze ten vyklad pruvodce byl hrozne zajimavy, ale...vazne jsem mu nerozumnela:-)))
Na prvni fotce je muj milacek - ctyrlety Noah, ktery uz brzo odjede:-( je to fakt slunicko a zamilovani je oboustranne, takze je to fajn;-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Fííha..teď sem se lek..to teda neni komentář k fotce... ale prozvonila si mě zrovna když sem tu prolejzal tvůj blog a fotky..fakt ftipny...a zrovna při tý fotce jak si v tom střešnim okně..fakt ftipný..skoro, jako bys věděla..=D..no, jinak sem rád, že si tam užíváš a fotíš..všim sem si, že foťak pořád zlobí, ale snad o žádnou fotečku nepřijdeš... tak pěkně foť a užívej si...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Mirčo, teprve včera v noci jsem si přečet maily, páč mi to nějak zlobilo a koukal jsem žes mi poslala adresu na tyhle stranky, tak jsem si řek, že zavítám na tvůj blog :-) A musim teda říct, že ač to neni hezký, tak ti docela závidim to tvoje štěstí, jak ti to všechno nádherně vyšlo a jak se tam máš evidentně úžasně :-) No kdyby to šlo, tak bych s tebou hned měnil. Bohužel to ale nejde, takže nějak ještě přežiju jednu noc v Praze a pak alespoň hurá na chalupu a na vandr. Každopádně ti přeju ať se tam máš minimálně jako doposavaď, ať se tam pořádně naučíš francouzsky abys potom ve škole trumfla i Kryštofa ;-) a nafoť tam co nejvíc fotek, rád bych se na ně pak někdy mrknul.

P.S.: Fotíš fakt pěkně a hlavně je dobře, že černobíle, protože mám černobíl fotky nejradši :-)

Lucka a Rob řekl(a)...

hezky, hezky! Kdyz pises o tom, jak Te vycerpava mluveni a poslouchani francouzstiny, tak si uplne zive predstavim, jaky to bylo pro me v Memphisu. Obcas je to fakt utrpeni a obcas jsem proste uplne vypla a i kdyz se kolem me lidi (treba Chaplinovi) bavili, tak jsem proste neposlouchala, protoze jsem na to fakt nemela silu. No, musim uznat, ze ted mi prijde docela neskutecny, ze tohle obdobi uz je davno pryc a ja zvladam dokonce i pohovory v anglictine ;o) Tak se drz, vyplati se to :o) Myslim na Tebe! MTR

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Mirusko,
koukam ze sis nasla novou lasku. Je mooc roztomilej:-} Chtela bych te poprosit - vlastne spis Svobudka - aby si me neprozvanela v noci:*} On je pak hrozne protivnej celej dalsi den, kdyz ho v noci neco vzbudi, tak mej se mnou soucit;-} Jinak je super ze zvladas mluvit ve fj. Jednou me vzala Andrejka z BdP na kafe s jeji francouzskou pritelkyni a nezmohla jsem se navic jak Il fait beau. :-} Uzivej prazdnin. Pa Andulka

Plchotovi řekl(a)...

Super, že si užíváš Francii i francouštinu. Jen nezapomeň češtinu, abychom se s Tebou domluvili až se nám vrátíš:-). Už jsi ochutnala nějaké to francouzké vínko?:-)
Hezký čtvrtek a pátek a pak i víkend atd....