Archiv

sobota 19. srpna 2006

Virus de France

Francie je sice krasna zeme, ale kdyz je cloveku blbe od zaludku, neni to o nic lepsi nez doma... Naopak doma je to pohoda, ze jsem tam zvykla, vim jak dlouho mi trva cesta z postele k zachodu apod;-) Zkratka a dobre... vcera v noci jsem nejak spatne spala, mela jsem asi teplotu a zdaly se mi fakt divny sny...bylo mi divne od zaludku a uprimne receno az v pul sesty rano mi doslo, ze se mi vlastne chce zvracet... Myslela jsem, ze se mi ulevi, ale stalo se tak az po sestem (sedmem? - kdo by to pocital...) maratonu k zachodove mise... Bylo mi to trapny, rikala jsem si, ze urcite vzbudim rodice - svym behem, splachovanim atd. ale rano rikali, ze nic neslyseli, tak jsem byla rada. Nastesti tu nebyl Matthias - toho bych zarucene probudila, protoze ma pokoj vedle me, taky v patre.
Rano jsem akorat opatrne vstala a sla jsem jim dolu rict, ze mi neni dobre a ze zustanu v posteli... Rene se za me pomodlil:-), vzala jsem si flasku vody, sklenicku a sla jsem spat... Celej den jsem lezela, spala, cetla si nebo psala denik (odsud a zpetne z Tater). Sonia za mnou chodila, jestli neco nepotrebuju, tak jsem s ni asi v sedm sla dolu, ze si uvarim caj. Sedela jsem s nima u vecere, a bylo fajn bejt zase chvili mezi lidma a ne jen pod perinou. Rodice meli hned po veceri skupinku s dvema dalsima manzelskejma parama, tak jsme s Matthiasem (ktery prijel odpoledne) pokracovali v povidani sami asi dalsi dve hodiny. Rikala jsem mu, ze jsem si dneska precetla nejakou knizku pro deti, ktera je v knihovne u me v pokoji. Jmenuje se ,,Pierre et Pierre,, a nechce se mi vysvetlovat, o cem je, ale Matthiasovi se rozzarly oci, ze mu ji musim ukazat, ze si ji musi znova precist. Btw. - je to knizka formatu A4, vsechny stranky zabiraji obrazky, a u kazdeho jsou tak 2, maximalne 3 vety velice jednoduchou francouzstinou, vytistene velkym citelnym pismem... ;-) Tak jsme sli nahoru, kde jsem mu ji dala aby si ji mohl precist. Ptal se me na knizky, co tu mam s sebou, tak jsme se dostali az k zakladum filozofie a ke knizce ,,Sofiin svet,,. Vysvetlovala jsem mu, co to je, atd. a on najednou povida ,,Tu connais le livre Le Monde de Sophia?,,...zacla jsem se smat...a rikam mu, ze to je ono... Bylo to vtipny - o ty knizce jsme se bavili docela dlouho a jemu to pripomnelo knizku Le Monde de Sophia, coz je to samy, akorat s francouzskym nazvem;-) tak ji prinesl a docela me tim povzbudil, protoze ten jejich preklad je asi tak dvakrat tlustsi nez nas;-)
No... dneska uz jsem si dala k snidani bagetu a caj, k obedu snad nejaka ryze ci co... Doufam ze mi bude dobre odpoledne, abych mohla jit ven, je tam krasne - konecne!! :-)

2 komentáře:

Maty řekl(a)...

Ahoj Miri! :o) Přeju ať je Ti co nejdřív dobře, ať si můžeš Francii zase užívat...:o) Pán s Tebou a zlý pryč! :o)

Lucka a Rob řekl(a)...

Ahoj Miri, taky doufam, ze Ti co nejdriv bude lip. Je mi jasny, ze je dost neprijemny marodit v cizim prostredi.
Jinak my jsme meli dost zajimavej a zabavnej vikend, ale o tom nekde jinde, sem by se to neveslo ;o)