Archiv

středa 27. června 2007

prvni zaoceanska reflexe

Tak jsem tu!
Je to divny, porad mi to nedochazi, ale uz to tak asi bude... Chystala jsem se na to vlastne rok a pul (loni jsem cestu sem zrusila kvuli francouzstine), ted tu jsem, vsichni se me pres ICQ a vsechny mozne nastroje komunikace ptaji, jaky to tady je, a ja ani nevim, co odpovedet. Dneska jsem tu druhy den, tak se jeste porad aklimatizuju. Prvni dojmy? Je to tu normalni, jiny, americky, divny, hezky, ... trosku kontroverzni, ja vim:-)
Cestu jsem prezila, nebyl to tak uzasnej zazitek, jak mi par lidi licilo, spis mi bylo v letadle hodne spatne. Byla jsem opravdu stastna, kdyz jsem se s zaludkem na vode a hlavou jeste nekde v oblacich ocitla pred davem cekajicich pribuznych a pratel, v jehoz cele stala Lucka, Rob a Carol s napisem "VITEJ TO AMERICA":-) Kdyz jsme pak dorazili autem domu, do Chattanooga, hned jsem pulku jednoho kufru vysypala na postel. Lucce prechazely oci a nevedela, co z ceskejch dobrot nacnout driv. Samozrejme zvitezil chleba, do kteryho se zakousla, jak kdyby tejden predtim nejedla:-)
Vcera nesla Lucka do prace, aby tady mohla bejt prvni den se mnou, coz jsem fakt ocenila. Byly jsme chvilku venku s Phoebe (stene tezko identifikovatelny, ale pekny rasy;-)), v klidu jsme se nasnidaly a vyrazily do Starbucks, kde Lucka pracuje. Jeji kolegove se na me tak nejak tesili x mesicu, takze me vsichni nadsene vitali, dala jsem si Strawberries and Cream (jahodovy frappe s nejlepsi slehackou na svete) a jeli jsme za Robem do prace (Enterprise Rent-a-Car), a vyrazili jsme nakoupit par veci, ktery jsem potrebovala (jeste porad shanim redukci, kterou jsem nechala doma...).
Nechci vas unavovat dlouhymi popisy dalsiho prubehu vcerejsiho dne, takze dal jen v bodech:
  • Luccin kolega me svezl mym nejoblibenejsim autem... ano, ano, jela jsem v Mini Cooperu - v cervenym!!!! ;-)
  • Na veceri jsme byli v Buffalo Wings (aspon myslim), kde maj vyborny kureci kridylka v ruznejch omackach...
  • Pak jsme se byli jeste projit tady po okoli s Phoebe a dost jsme se u toho nasmali...ani uz nevim proc:-)

Pro tuto chvili je to asi vse... fotky prijdou... :-)

2 komentáře:

Anet řekl(a)...

Ahoj Miri, hledala jsem na netu blog od Lucky a Roba a narazila na ten tvůj :-) Tak už jsi v tam, tak si ten společný čas s Luckou hezky užijte :-) zdraví obě Aneta

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Miri, ja teprve smazim rizky do POrtugalska, na cestu, zitra vyrazime brzy rano... Budu se opatrovat, pokud to pujde, tak napisu, jak se mi dari. Bude to asi pomerne dobrodruzna cesta, jisty nemame skoro vubec nic :-) mej se krasne a pis basne, papa zlaticko.