Archiv

středa 11. července 2007

Cesta za poznanim... I.

Minuly tyden jsem se s Luckou a s Robem vydala poznavat cizi kraje - Washington D.C. a New York. Vyjeli jsme v utery vecer a ve stredu brzo rano jsme dorazili k Ellisovi (Robuv starsi bratr, ktery v D.C. pracuje). Spali jsme par hodin a po snidani v dobe obeda jsme vyrazili do centra mesta s Ellisem jako pruvodcem. Podivali jsme se do The Office House, kde Ellis pracuje, do The Capitol, prosli jsme se po The Mall (kde byl zrovna nejakej festival rusnejch nabozenstvi, stylu zivota atd, takze plno divnejch lidi;-)) okolo Washington Monument, podivali jsme se do Lincoln Memory, ... Trosku nas mrzelo, ze zrovna na zahrade Bilyho domu pripravovali nejakou party, takze nas nepustili k samotnymu plotu, kam se normalne muze chodit. No ale dulezitejsi je, ze jsme ho videli:-)
Bylo hodne hodne hodne velky vedro, to bylo neprijemny, a nachodili jsme tam par mili, takze nas k veceru hrozne bolely nohy a uz jsme nemeli moc silu neco delat... Co se mi ve Washingtonu nejvic libilo, byl takovej stan, kde strikala voda a lidi tim mohli prochazet a trochu se osvezit. Samozrejme jsme to bez vahani zkusili a byl to muj nejprijemnejsi zazitek:-)
Puvodne jsme chteli veceret venku, ale byla bourka, tak jsme se najedli v jidelne pro zamestnance The Office House:-) Pozdeji jsme vystali frontu na vstup do ohraniceneho parku, kde byl koncert (byl Den nezavislosti) a pak dvacetiminutovej ohnostroj. Byl to docela zazitek videt ty Americany, jak si s sebou nesou ruzna lehatka, deky, jidlo, vlajecky, jak pomalu s rukou na srdci pokorne prijimaji z podia vykriky ruznych interpretu "God Bless America!!!"... Vetsina rodicu malych deti sve ratolesti oblekla do narodnich barev, aniz by deti vedely, proc;-)


Ve ctvrtek dopoledne jsme pokracovali v ceste do New Yorku, presneji do New Jersey, kde jsme meli zustat na par noci u znamyho. Planovali jsme, ze se cestou stavime v Atlantiku a vykoupem se. Kdyz jsme nasli doporucenou Point Pleasant Beach a v plavkach jsme cely nadseny vylezli z auta, zjistili jsme, ze je hrozna zima:-) Presto jsme se k vode sli podivat a docela jsme se tam vyblbli:-) U plaze byla jakasi pout a my jsme autodromu a strelnici proste neodolali:-)


"jen tak mimochodem"... kdyby vas to nekoho nahodou zajimalo... jsem studentkou Pedagogicke fakulty UK:-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

velka gratulace k prijeti na pedak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Srdečně pozdravuje a mnoho pěkných triček přeje L.