Archiv

pátek 30. září 2011

minolta vol II


Nevím proč, ale k technice bývám nedůvěřivá. Ne že bych jí tak doslova nevěřila, spíš mívám zpočátku pocit, že sama vím nejlíp, jak s tím zacházet, kde co mačkat a nastavit. Nechápu, kde se to ve mě bere a proč jsem takový suverén, zvlášť když se mi to zatím nikdy neosvědčilo. Ani s touhle starou Minoltou. Na zadním krytu má jasný návod: 


Musím se přiznat, že jsem pokyny většinou úplně nerespektovala a když teď držím v ruce vyvolané fotky, úplně mi v hlavě zní to usilovné pípání, kterým se mi foťák snažil naznačit, že moc dobře ví, proč pípá, a že bych ho tedy měla poslechnout. 
Při třetím filmu jsem pochopila, že bych měla respektovat názor starého přístroje, a tak jsem se na fotky těšila nejvíc. Žel jsem odmítla zaplatit ve fotolabu částku, kterou mi z neznámých důvodů přidělili, takže se chystám na pořádnou telefonickou stížnost, a pak se uvidí. Snad se mi moje fotky brzo dostanou do rukou za cenu, kvůli které jsem si je objednávala. Wish me luck. 


7 komentářů:

Veru řekl(a)...

Já jsem v úterý našla šíleně starou zrcadlovku PRAKTICA BCA, hned jsem jela koupit baterie a film a hned ho i celej nafotila. V pondělí to dám vyvovat a jsem děsně zvědavá. Manuální nastavování clony a ostření - to jsem nikdy nedělala, tak se bojim, aby to všechno nebylo třeba přesvětlený nebo rozmazaný, v tomhle mi ani foťák pořádně neporadí:-) Tvoje fotky, jak tak koukám, ale vypadaj skvěle i přesto že foťák neposloucháš:-)
Jo a kdyby ses divila odkaď tě znám, tak Truhla;-)

Misha řekl(a)...

Tu první prostě miluju. Je super!!!
A ta se mnou a Teri je rozkošná. Už jsem si ji s dovolením stáhla do počítače :)
S tim černo-bílym filmem Ti fandim. Jája se divila, že Ti tohle provedli, protože prej v dm platila minule za BW film jenom 150 Kč?!?!

Pavlína Hřebačková řekl(a)...

Ahoj:) Komentář není k článku, ale klikla jsem na fotky, k výročí 2 let svatby a moje srdce zaplesalo:))) Moc krásné fotky, byla jsi krásná nevěsta áááh. Přeji do budoucna hoooodně dalších takových let!!

líbám xxx

Eivy řekl(a)...

Já našla starou exaktu valex z roku 1969. Moje pokusy vyfotit s ní něco jsou zatím teda ne moc slavné :)

miriam řekl(a)...

Mechulinka: vím:))
takové nastavení bych nezvládla, tahle minolta je naštěstí automat:)

Křepelko, díky za podporu, můžete založit fanklub "Miri to dokáže a zaplatí za to maximálně kilo!!" :)))

Červené rty: díky moc, to je milý! ty fotky si pořád moc ráda prohlížím, švagr je moc šikovný fotograf.

Eivy: však ono to půjde, uvidíš! :)

Eivy řekl(a)...

Já doufám že časem jo, ale i kdyby ne, tak se o to nepřestanu pokoušet, protože ty fotky mají takové to svoje kouzlo :) Jinak moc děkuji za komentář :)

Lucka řekl(a)...

to me teda pobavilo! Ale fotky dobry. Hlavne ta, kde stojis na stole ;o)