Archiv

úterý 29. srpna 2006

Vubec se mi odtud nechce a strasne se tesim domu...

...nevite, jak to vyresit??



Dneska jsme dopoledne jeli k Phillipovi a Sophii na stavbu (manzele, jsou spolu 3 roky, stavi si dum kousek od nas, na samote), abychom jim pomohli se strechou. No... myslim, ze se mi bude opravdu dobre spat. Od jedenacti jsme podavali trikilove tasky nahoru na strechu a nebylo to moc vtipny, ale nasmali jsme se u toho s rodicema, se Sophii a s Phillipem dost:-) Domu jsme se vratili chvili pred sestou a jsem ted opravdu rada, ze jsem v teple a v suchu, protoze asi v jednu zaclo prset a my jsme az do konce makali v desti a v zime. Ale strecha je hotova!! Jsem rada, ze jsem jim mohla pomoct, ze si tady jen neuzivam a ze se muzu citit trochu uzitecna.
Po navratu domu a sprse jsme se pak vsichni tri (ja a rodice) sesli spokojeni v jidelne, jedli jsme nejlepsi chipsy na svete - presto ze jsou paprikovy, jsou fakt strasne dobry (ja totiz paprikovy normalne vlastne nejim, takze tohle je u me fakt pochvala!) - a pili Rivellu (kdo neznate, litujte a snazte se sehnat - marne v CR...). Maminka si prinesla velkej blok a zacla si psat zakladni cesky slova a fraze. Byla roztomila:-) Pak jsme zacli resit jednu takovou zavaznejsi vec, neco jsem jim vypravela, a zacal tim asi muj nejlepsi vecer s nima... Celou veceri jsme si povidali a tatinek v jednu chvili najednou prestal jist a bylo videt ze nad necim premejsli... a pak zacal mluvit s maminkou... ja jsem se nejak moc nesoustredila na to, co rika, ale pochopila jsem, ze mluvi o me - pozor! aniz by rekl me jmeno - a pak se na me podival strasne dojatym pohledem a zacal mluvit o tom, jak je rad, ze jsem tady a jak me maj radi a ze pokud zustanu takova, jaka jsem, i dal, bude to super... Ja jsem nechapala. Tak za prvy jsem byla v rozpacich a nevedela jsem, co mu na to vsechno mam rikat... petkrat za sebou ,,merci,, zni uz divne... No ale hlavne me to fakt hodne prekvapilo. Nemela jsem tady sice nidky pocit, ze nejak prekazim nebo tak... ale nemyslela jsem si, ze me takhle ten tatinek vnima a ze jsou tak radi, ze jsme se mohli poznat. Kdyz mi to vsechno rikal a zval me na kdykoli, at se vratim na jak dlouho chci, mel slzy v ocich a bylo to proste... diky Bohu za to, ze mam fakt na celym svete sourozence! :-)

Jsem moc vdecna za to, ze jsem se sem mohla dostat a ze to bylo vsechno tak skvele zarizeny. Jak jinak;-) Kdyz si vzpomenu na to, jak jsem vlastne ani neverila, ze se povede sehnat ubytovani a to vsechno, stydim se za svoji neduveru a dekuju Bohu za to, ze me i timhle naucil spouste novejch veci. Poznala jsem strasne fajn lidi, poznala jsem o neco vic sebe, naucila jsem se zahradnicit, rozumet francouzsky, nebojim se mluvit francouzsky, je toho moc... :-) Vim, ze s tou francouzstinou to az tak slavny nebude, kdyz vypadnu z tohodle prostredi a budu mit moznost komunikovat bez problemu cesky... ale i kdyby nic jinyho, bude pro me v budoucnu uz vzdycky snazsi nekam odjet sama a ty zkusenosti, ktere jsem tu nabrala, se neztrati a nezapomenu je. A navic pro me ted dalsi motivaci naucit se tenhle tezkej jazyk je to, ze az se sem vratim na dalsi prazdniny (nevim kdy a na jak dlouho), chci s temahle lidma mluvit lip, lip si s nima rozumet (jazykove - dusevne to lip uz asi nejde) a kdyz jsem mohla mit takovou moznost, moznost tady skoro mesic bejt a neco se ucit, poznavat novy lidi, novou kulturu, nemuzu a nechci to jen tak zahodit. To proste uz nejde:-) A jsem za to rada.

I lay my life down at Your feet
Cause You're the only one I need
I turn to You and You are always there
In troubled times it's You I seek
I put You first that's all I need
I humble all I am all to You
One way
Jesus
You're the only one that I could live for
You are always, always there
Every how and everywhere
Your grace abounds so deeply within me
You will never ever change
Yesterday today the same

Forever till forever meets no end
You are the Way the Truth and the Life
We live by faith and not by sight for You
We're living all for You

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Miriam, je super slyset ze si mohla potkat takovou dobrou krestanskou rodinu, bydlet u nich a prozit ve Francii takovy "good time" :) Nikdy me Francie nak extra nelakala (mozna krome Mont Blanc), ale ted si rikam, ze bych se tam precejenom mohl nekdy podivat... :) Tak si hezky uzij zbytek casu! Mej se! Jakub

Maty řekl(a)...

God is good!!! :o) Je supr to nevědět jenom ze svý zkušenosti, ale vidět kolem sebe lidi, který můžou říct a prožít to samý! :o) Díky moc za tenhle příspěvek... je to pro mě povzbuzení... :o) see you soon! :o)

Anonymní řekl(a)...

Tak Miri - co říct víc, než díky Pánu Bohu za to.. Sice dopředu nemůžeme vědět, kudy nás povede, ale každý krok , který uděláme s důvěrou v Jeho lásku nám ji zároveň nově a jěště víc dosvědčuje ;o)
Těšim se naviděnou!
Terry*