Archiv

úterý 7. srpna 2007

Asi jsem opravdu prazacka jak Brno:-)

Sedim ve Starbucks Coffee a pozoruju lidi, jak se rozhodujou, co si dat k piti, zatimco se za nimi tvori fronta jim podobnych. Moje sestra se snazi bejt trpeliva a neklesnou ji koutky usmevu, ani kdyz musi zadany napoj udelat znovu jen kvuli marnosti tricetilete americanky, ktera si pred par minutami vycistila zuby, a tak ji jeji kazdodeni davka kofeinu nechutna "tak, jako vzdycky". Nedivim se, ze Lucka vzdycky prijde z prace vycerpana a casto otravena pozadavky zakazniku. Lidi jsou nekdy fakt divny. A nekdy taky dost pitomy.
Letosni prazdniny byly lehci, nez ty lonsky. Je to logicky - letos mam uz po maturite, mam jistou vejsku (ovsem nejisty, jestli me to bude bavit), vicemene se tady akorat flakam a uzivam si rodinne radosti se segrou a svagrem. Loni jsem v cervenci dopoledne pracovala a odpoledne chodila na intenzivni kurzy francouzstiny. Jediny moje povyrazeni byla sborova dovolena (CB Zizkov) v Tatrach. Pak jsem na srpen sama samotinka zmizela do kouzelneho Luxeuil-les-Bains, abych se naucila lip mluvit francouzsky, abych poznala lidi, kteri mi prirostli k srdci a aby se mi dost stejskalo po domove a tech, kteri uz mi k srdci prirostli davno. Narozdil od meho pobytu ve Francii, kde se mi stejskalo po tejdnu, tady jsem u sebe podobny pocity rozeznala az minulej tejden. Ne, ze bych nechtela predtim videt svou rodinu a pratele v Cechach:-) Je to hodne tim, ze tady s rodinou jsem, mam tady Lucku a Roba, takze se cejtim moc dobre. Loni jsem odjela pryc sama, musela se s kazdym seznamit vlastne sama, najit k nemu cestu... Byla to uzasna zkusenost, narocna, ale krasna. Letos jsem si tu "narocnost" vynahradila tady, kde se mluvit anglicky skoro nesnazim (hlavne proto, ze ve skole budu potrebovat francouzstinu a nechci, aby se mi to moc pletlo) :-)
Tesim se moc na Prahu... Tesim se na Krizek, na Vitkov, na celej (podle tech, co tam nebydlej, "nebezpecnej") Zizkov, na Hrad, na nabrezi, na Stary Mesto, na Novy Mesto, na Malou Stranu, na Olsansky hrbitovy, na houpacky v parcich, na dvur v Soukenicky, na vyhled z myho pokoje na Zizkovskou vez, na pohled z tramvajovy zastavky Lipanska primo na Hrad, na kostel na Sladkovskyho namesti, na namesti JZP, na Rudolfinum, na ulicku Ve Stinadlech, na Stary zamecky schody, na Petrin, na Dobrou trafiku na Korunni, na Dobrou trafiku na Ujezde, na Kampu, ... ach jo ja se tesim! :-)
zaroven mam samozrejme problem s tim, ze nechci pryc odsud... od Lucky...
(tyhle fotky jsem zel nefotila ja)

3 komentáře:

Misha řekl(a)...

Ahoj Miri, a já se zase těšim na Tebe!!! :o* :o*

Maggi řekl(a)...

Ano, Dobra trafika je to, cemu se rika DOMOV....:)Clovek si to vsechno poradne uvedomuje az kdyz ho od vseho deli sire more...

Anonymní řekl(a)...

ach..ja uz se taky tesim domu a zaroven jsem taky rozpolcena a chtela bych tady zustat dyl.. ale tobe se to uz pomalu krati, ne? ..uzij si zbytek pobytu a v zari v CR navidenou (muzem porovnat stipance komaru z Ameriky a ze Svedska ;op)T*