Archiv

úterý 3. května 2011

pitomé

Co bych to byla za typickou studentku, kdybych všechno hezky a v klidu stíhala? Nechápu, kde se tady vzal květen. Nejde mi to do hlavy. Děsí mě, že už za měsíc budu vědět, jestli jsem uspěla v písemných státních zkouškách a v prvním kole přijímaček. Že už si budu moci termíny ústních státnic a druhého kola přijímacího řízení v diáři buď vygumovat (mám vůbec nějakou gumu?) nebo zvýraznit oblíbenou barevnou fixkou. Ještě nedávno se všechno zdálo tak vzdálené. Zbývalo ještě trochu času. A najednou se mi kdesi pod povrch vryla ta neustávající nervozita. Ta, kterou tolik nesnáším. V noci se mi zdá o několikahodinovém testu z francouzštiny, nesmyslných minulých časech a blbé komisi. Je mi blbě.

Ještě že mě každý den z této reality vytrhne Barunka nějakou svojí geniální hláškou. Třeba zrovna včera. Byly jsme venku před domem a z tlampačů nad našimi hlavami se vinul (Honzi, může se z tlampače něco vinout? - Může, třeba vinná klobása. - Aha, no a tak co dělá ten zvuk, co jde z tlampače? - Rozléhá se. - Jo!) rozléhal étericky klidný hlas neznámé spoluobčanky, co nám asi tak dvakrát týdně ráda sděluje, kde se budou prodávat brambory, kde a kdy nepůjde elektřina, co budou hrát v kině, atakdále. Tentokrát měla na srdci, že nepoteče voda asi tak od osmi do dvou v jistých ulicích a (cituji: ) "v bytovém domě naproti kinu"
Bára: "Haha... v pi-to-mém domě..." :))) 


Moje řeřicha, co nepřežila náš víkend v Praze.

11 komentářů:

Unknown řekl(a)...

mno, slovo student/studovat mi pekne zdvyha tlak v poslednej dobe.

andulia řekl(a)...

Heheh..pitomej dům je dobrej;)
A z tlampačů se vinout může, si myslim. Vine se Vám taky před hlášením písnička?Třeba Kája? Na ty hity se vždycky těšim!;)
A jinak přeju hodně štěstíí ve vší tý škole!

miriam řekl(a)...

:) ještě donedávna se písnička vinula, taková místní famfára, ale už ji nepouští, nevím proč... možná to lidem už po těch desítkách let lezlo krkem:))
díky, Andu! :)

santé řekl(a)...

takže máš v plánu dál studovat?
Náš tlampač taky stojí za to, naštěstí bydlíme v nové zástavbě a zapomněli ho sem dát... Ale ve vedlejší vesnici začínají hlášení dlouhou znělkou ze Slunce seno... :-) Taková typicky vesnická :-)

VERONIKA (MIAUK) řekl(a)...

Taky se nestačím divit, jak ten čas najednou začal letět...za 14 dní mám státnice a v hlavě (krom děsivých myšlenek) pusto prázdno:-/ A pitomý dům je vážně dobrý:)
...budu držet pěsti:)

Lucka řekl(a)...

Barunka je proste nejvtipnejsi. Chudak rericha, je mi ji lito. A taky tebe, ze si o ni prisla :o(
Se skolou to vsechno zvladnes, neboj! :o*

miriam řekl(a)...

Santé: pokud se dostanu, tak snad jo. znělku ze slunce seno bych teda nepřežila! :-D

MIAU: díky moc! koukám, že jsme na tom dost podobně. je to hrůza, viď?? taky na tebe budu myslet! :)

Luci: no, dalo se čekat, že to nepřežije, ale díky za tvůj soucit:))

Sáruška řekl(a)...

Hele a neni to nahodou tak, ze se zvuk line?
Ale jinak tlampace jsou skvely, vzdycky kdyz prijedu z Prahy domu, tak me to rozesmiva a rozechviva to ve mne laskyplne pocity, protoze v Praze clovek slysi rvat akorat auta...

Misha řekl(a)...

Nezbývá mi než souhlasit se Sáruškou, Miri. Zvuk se line!!! :-)

frowning daddy řekl(a)...

Jo jo... já se tak maximalne zavinu do deky. Ale jinak dobry. :-)

miriam řekl(a)...

máte pravdu, zvuk se LINE! jaktože mi to Honza neporadil?? :)